2013 RISJ Digital News Report out (including my essay on the uneven digital revolution)

The 2013 Reuters Institute Digital News Report is now out. The report provides a comparative view of news media use in nine countries, Brazil, Denmark, France, Germany, Japan, Italy, Spain, the UK, and the US, based on an online survey conducted by YouGov.

The report, more details, and files with the data itself, is all available on digitalnewsreport.org.

I’ve written a short essay for the report on the uneven digital revolution where I go through some of the many differences that the data document, including pronounced differences in how people in different countries with similarly high levels of internet use, smartphone use, tablet use etc actually use digital media to engage with news and public affairs.

Based on the data behind the report, Kim Schrøder and I have also written a separate report (in Danish) focusing specifically on Denmark. It is available here. A resume of the main findings are (in Danish) below the jump.

Denmark is interesting here, I think, not only to Danes, but also more generally, because it has (a) the highest level of internet use, (b) the highest level of smartphone use, and (c) the highest level of tablet use of all the countries covered in the RISJ Digital News Report, and yet, using digital platforms to (1) get news and (2) engage in participatory forms of news use (commenting, sharing, etc) are as widespread in several of the other countries used.

Germany shares some of these characteristics, with high levels of digital media use generally, but legacy media like broadcast and print remaining very strong in terms of news specifically.

In the future, I hope to connect this data on media use more directly with my ongoing research on institutional variations in the structure of news media systems in different countries.

(Danish summary of the report on news media use in Denmark below the fold.)

Danskernes brug af Nyhedsmedier 2013 (Rasmus Kleis Nielsen og Kim Schrøder)          

Resume – hovedresultater

  • Det store flertal af danskere (76%) blander online og offline nyhedsmedier. Kun 6% forlader sig udelukkende på online medier, mens 18% udelukkender bruger offline nyhedsmedier. Selv blandt de 18 til 24-årige nyhedsbrugere er der næsten lige så mange (11%), der udelukkender bruger offline medier, som der er, der udelukkender bruger online medier (14%), og klart de fleste (75%) også i denne gruppe blander online og offline.
  • Danskerne er i front med hensyn til det digitale mediebrug. 90% er internetbrugere, 55% smartphone-brugere, og 32% er tablet-brugere. I alle tre tilfælde ligger Danmark over de otte andre lande inkluderet her. Der er udtalte generationsforskelle i hvordan forskellige grupper bruger forskellige medieplatforme, men for langt de fleste respondenter er de digitale platforme en integreret del af deres nyhedsvaner.
  • På trods af det relativt høje antal danskere, der følger nyheder regelmæssigt og har adgang til dem på de nyeste digitale platforme, er det kun et lille mindretal, der benytter sig af de forskellige muligheder for interaktivt nyhedsbrug. 10% deler nyheder via email, 13% via sociale medier, 11%  kommenterer på nyheder på sociale medier  og 2% blogger om aktuelle emner. Danmark ligger i disse henseender under flere af de andre lande i undersøgelsen, særligt de sydeuropæiske (Frankrig, Italien, Spanien) og USA, hvor flere online nyhedsbrugere benytter sig af de interaktive muligheder.
  • Selvom danskerne ligger i front med hensyn til det digitale mediebrug er TV stadig det mest brugte (85%) og vigtigste (44%) nyhedsmedie. Internettet er den næst mest brugte platform (81%) og den næstflest (35%) vurderer som deres vigtigste kilde til nyheder. Cirka halvdelen af respondenterne oplyser at de har fået nyheder via radio (53%) eller papiraviser (49%) i løbet af den seneste uge, men kun få nævner radio (8%) eller papiraviser (11%) som deres vigtigste nyhedsmedie.
  • Med hensyn til onlinenyheder står de etablerede danske mediehuse stærkt i kampen om folks opmærksomhed. 29% nævner avishjemmesider som deres vigtigste kilde til nyheder på nettet, 7% public service-stationernes hjemmesider, mens 3% nævner sociale medier, blogs, eller fritstående netmedier. ”Brandede sider” som ekstrabladet.dk eller dr.dk bliver fremhævet som en primær vej til nyheder online af 55% af respondenterne, mens 30% fremhæver søgemaskiner som fx Google og 22% fremhæver sociale medier som fx Facebook. Brandede sider står stærkere i Danmark end i noget andet land i undersøgelsen.
  • Betaling for nyheder er stadig i langt højere grad drevet af papiraviser end af digitale betalingsmodeller. 33% af respondenterne opgiver, at de har betalt for en papiravis mindst én gang i den forgangne uge, 24% at de har et abonnement. 10% oplyser de har betalt for digitale nyheder mindst én gang de sidste år, og 5% oplyser at de betaler abonnement for digitale nyheder. Her er Danmark, hvor betalingsmodeller for digitale nyheder er relativt nye, på niveau med de fleste andre lande i undersøgelsen.

Hele rapporten er tilgængelig på Center for Magt, Medier og Kommunikations hjemmeside og her.

Advertisement

One response to “2013 RISJ Digital News Report out (including my essay on the uneven digital revolution)

  1. Pingback: Sådan bruger vi nyhedsmedierne | InnoBib – biblioteker, innovation og ny viden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s